آموزشی

5 گروه غذایی که عامل بسیاری بیماریها هستند

1- ماهی های غنی از جیوه مانند ماهی تن

در حالی که ساندویچ تن ماهی گاهی اوقات مشکل بزرگی نیست، ممکن است بخواهید در مورد ناهار خود تجدید نظر کنید. ماهی تن، همراه با شمشیر ماهی، کوسه ماهی، بیل‌ماهی، و ماهی سوف در اعماق دریا، نسبت به بسیاری دیگر از غذاهای دریایی دارای جیوه بیشتری است.

با این حال، مجبور نیستید غذاهای دریایی را برای همیشه از رژیم غذایی خود حذف کنید. سازمان های مختلف بهداشتی خوردن 2 تا 3 وعده ماهی و غذاهای دریایی در هفته را توصیه می کنند.

غذاهای دریایی شما می تواند شامل کنسرو یا تن ماهی تازه (یک وعده برابر با 150 گرم) باشد، به جز ماهی هایی مانند نارنجی رافی (سورف دریای عمیق)، گربه ماهی، کوسه (فلیک) یا بیل فیش (اره ماهی/مارلین). چنین ماهی فقط باید یک بار در هفته مصرف شود و ماهی دیگری در آن هفته مصرف نشود.

همچنین می توانید این نوع ماهی ها را با ماهی های چرب جایگزین کنید. سالمون، قزل آلا، ماهی تن آلباکور، شاه ماهی و ساردین نمونه هایی از ماهی های چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند.چربی حدود 60 درصد مغز شما را تشکیل می دهد و اسیدهای چرب امگا 3 نیمی از این چربی را تشکیل می دهند. اسیدهای چرب امگا 3 به مغز شما کمک می کند تا سلول های مغز و عصبی را ایجاد کند و همچنین برای یادگیری و بهبود حافظه بسیار مهم هستند.برای یک چیز، امگا 3 ممکن است با کاهش زوال ذهنی مرتبط با افزایش سن از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کند. از سوی دیگر، کمبود اسیدهای چرب امگا 3 با اختلالات یادگیری و افسردگی مرتبط است.

افرادی که روزانه ماهی مصرف می کنند، ماده خاکستری بیشتری در مغز خود دارند. بیشتر سلول های عصبی که تصمیم گیری، حافظه و احساسات را هدایت می کنند در ماده خاکستری یافت می شوند.

همچنین بهتر است بدانید که مصرف ماهی آلوده به جیوه می‌تواند خطرات جدی برای سلامتی ایجاد کند، از جمله احتمال ابتلا به افسردگی. جیوه، به عنوان یک سم عصبی، ممکن است بر عملکرد سیستم عصبی و سلامت روان تأثیر بگذارد. برخی مطالعات نشان داده‌اند که قرار گرفتن در معرض جیوه از طریق مصرف ماهی‌های آلوده می‌تواند با علائم افسردگی مرتبط باشد. در این صورت، استفاده از داروهایی مانند  اس سیتالوپرام، یک داروی ضد افسردگی معروف، ممکن است به عنوان یک راه‌حل برای مدیریت علائم افسردگی پیشنهاد شود. با این حال، پیشگیری از مصرف ماهی‌های آلوده و مشورت با پزشک برای تنظیم برنامه دارویی و غذایی اهمیت ویژه‌ای دارد.

2-چربی های ترانس

چربی های ترانس از آنجایی که مغز را کند می کنند به مغز آسیب می زند. آنها همچنین نقش مهمی در بیماری قلبی و چاقی دارند و علت اصلی کلسترول بالا هستند. آنها همچنین بر رفلکس های شما تأثیر می گذارند، نه اینکه به افزایش احتمال سکته اشاره کنیم. چربی های ترانس که به طور طبیعی در محصولات حیوانی مانند گوشت و لبنیات یافت می شوند، خطر قابل توجهی برای سلامتی ندارند. مشکل چربی های ترانس تولید شده در صنعت است که معمولاً به عنوان روغن های گیاهی هیدروژنه شناخته می شوند.

چربی های ترانس مصنوعی عمدتاً در مارگارین، آیسینگ، غذاهای میان وعده، کیک های آماده و کلوچه های از پیش بسته بندی شده یافت می شوند. چربی های ترانس، زمانی که برای مدت طولانی مصرف شوند، ممکن است به طرق مختلف بر مغز شما تأثیر بگذارند. آنها می توانند نوعی انقباض عروق مغزی ایجاد کنند که با کوچک شدن ناشی از بیماری آلزایمر قابل مقایسه است. این کوچک شدن مغز به دلیل آسیب تدریجی چربی های ترانس به شریان ها رخ می دهد. با محدود کردن مصرف چربی ترانس می توانید خطر سکته مغزی را کاهش دهید. روی آوردن به کره، گوشت خوک و پیه که چربی ترانس بسیار کمی دارند، یکی از جایگزین‌های چربی‌های ترانس است.

3-فست فود

مقادیر بالای چربی اشباع شده در همبرگرهای چرب و سیب زمینی سرخ شده، مبارزه با بیماری آلزایمر ایجاد کننده پلاک را چالش برانگیزتر می کند. خوردن مقدار زیادی فست فود چرب ممکن است باعث شود لوزالمعده شما انسولین بیشتری تولید کند که رابطه ترسناکی با زوال عقل دارد. علاوه بر این، محتوای نمک یک وعده غذایی فست فود معمولی ممکن است باعث ایجاد مه مغزی شود. فشار خون بالا که معمولاً به دلیل مصرف زیاد غذاهای شور ایجاد می شود، می تواند:

  • محدود کردن جریان خون به مغز
  • توجه و توانایی های سازمانی و حافظه را مختل می کند

بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه RMIT استرالیا، افرادی که مقدار زیادی فست فود می خورند در کارهای ساده حافظه بدتر عمل می کنند.

فست فود و سایر غذاهای ناسالم با اختلال در سرعت حافظه، انعطاف پذیری، انعطاف پذیری عصبی و حافظه آینده نگر (توانایی به یاد آوردن آنچه قصد انجام آن را داشتید) مرتبط است. نوروپلاستیسیته فرآیندی است که در آن مغز ما تجربیات ما را به عنوان خاطرات رمزگذاری می کند.

4- آسپارتام

آسپارتام با استفاده از فنیل آلانین، متانول و اسید آسپارتیک ساخته می شود. این عناصر ممکن است اثرات مضری بر یادگیری و احساسات ایجاد کنند. فنیل آلانین می تواند از سد خونی مغزی عبور کند و سنتز انتقال دهنده های عصبی را مختل کند.آسپارتام همچنین یک عامل استرس زا شیمیایی است که ممکن است مغز را در برابر استرس اکسیداتیو آسیب پذیرتر کند.

آسپارتام، یک شیرین کننده مصنوعی، انتخابی محبوب برای کاهش وزن یا اجتناب از مصرف شیرینی در صورت ابتلا به دیابت است. آسپارتام همچنین در بسیاری از اقلام تجاری است که برای افراد مبتلا به دیابت در نظر گرفته نشده است.

5- پنیر

متاسفانه پنیر و پیتزا بالاترین منابع چربی اشباع شده در رژیم غذایی آمریکایی ها هستند. چربی اشباع شده عروق مغز را مسدود می کند، دقیقاً همانطور که عروق قلب شما را مسدود می کند. سطوح بالاتر چربی اشباع شده با التهاب مغز، خطر بالاتر سکته مغزی و از دست دادن حافظه مرتبط است.اگر مشکل قلبی ندارید، آووکادو یک جایگزین خامه ای و گیاهی برای پنیر است. آووکادو سرشار از پتاسیم است که می تواند به کاهش فشار خون و کاهش خطر سکته کمک کند. آنها همچنین سرشار از فولات هستند، یک ماده مغذی مرتبط با زوال شناختی و بیماری آلزایمر.

نتیجه گیری:

  • اگر حافظه بهتر و مغز هوشیار می خواهید، وعده های غذایی فرآوری شده و روغن های گیاهی کمتری مصرف کنید. در عوض، سبزیجات خام، میوه ها، کره و ماهی های چرب بیشتری مصرف کنید.
  • نوشابه ها و نوشابه های گازدار را با آبمیوه های تازه فشرده، چای و آب معدنی جایگزین کنید. باید روی غذاهایی تمرکز کنید که کمتر سرخ شده و بیشتر آب پز و پخته می شوند.

کربوهیدرات های بد را از رژیم غذایی خود حذف کنید، مانند آنهایی که در شیرینی ها و شکلات ها یافت می شود و آنها را با قندهای طبیعی موجود در میوه ها و آب میوه های تازه و همچنین عسل جایگزین کنید. حرکات کششی افزایش قد

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا